Belangrijke beleggingsproducten op een rijtje!

De belangrijkste beleggingsproducten zijn: aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF's, hefboom producten, binaire opties, turbo's, sprinters en diverse vormen van CFD's.

Beleggen in aandelen

Het beleggen in aandelen is de meest algemene vorm van beleggen en vindt veelal plaats door gebruik te maken van brokers die voor u aandelen plaatsen op de meest rendabele koersen om zodoende met zo min mogelijk investeringen een zo hoog mogelijke winst te kunnen genereren.

Beleggen in obligaties

Obligaties zijn leningen. Wanneer u een obligatie besluit te kopen leent u als het ware geld uit aan een onderneming of de overheid. Als obligatiehouder ontvangt u doorgaans vergoedingen in de vorm van couponrente.

Het beleggingsfonds

Bij een beleggingsfonds kunt u op een zeer eenvoudige manier beleggen. Het beleggingsfonds houdt de koers voor u bij en gaat op zoek naar mogelijke ontwikkelingen en beste aandelen binnen de beurs.

Beleggen in ETF's

ETF's kunnen gezien worden als een soort afgeleide variant van het beleggingsfonds. Wanneer u besluit te beleggen in ETF's verspreidt u uw risico. Een index fonds van ETF's kan bestaan uit verschillende aandelen.

Hefboomproducten

Hefboomproducten zijn er om beleggers de mogelijkheid te geven om te handelen met gebruik van een hefboom. De handel met een hefboom geeft beleggers de mogelijkheid om met een relatief klein bedrag een grote winst te behalen. Een van de populairste producten die werkt met een hefboom is de CFD. Andere populaire producten zijn turbo's en sprinters.

Beleg met binaire opties

Binaire opties zijn opties die zijn afgeleid van een bepaald product. De opties zijn te vergelijken met beleggingsinstrumenten die hun waarde verkrijgen middels de andere beleggingsproducten. In verband met het hoge risico zijn binaire opties niet meer legaal en dus niet meer beschikbaar via brokers.

Beleg met turbo's

Turbo's zijn door de jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire beleggingsproducten van Nederland. Met een turbo kunt u versneld beleggingen met gebruik van een hefboom in zowel aandelen als indices, grondstoffen, obligaties en valuta.

Beleggen met sprinters

Sprinters zijn er om te reageren op verwachte koersstijgingen die betrekking hebben op de onderliggende waarde. Sprinters worden gekenmerkt door de extra grote hefboom. Met de hefboom kunt u versneld profiteren van koersstijgingen of -dalingen.

Beleggen in CFD's

Het beleggen in CFD's is met name interessant wanneer u uw risico liever wilt spreiden. De handel in CFD kan gezien worden als een relatief snelle vorm van beleggen waarmee in een redelijk snel tempo geld verdiend kan worden mits alles goed uitgevoerd wordt. Het beleggen in CFD's wordt op een afzonderlijke pagina besproken.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie