Binaire opties – wat zijn het?

Een binaire optie kan gezien worden als optie die toebehoort tot een product. Deze opties kunnen vergeleken worden met beleggingsinstrumenten die hun waarde kunnen baseren op de waardes van andere beleggingsinstrumenten in de vorm van aandelen of CFD's. De term binair staat voor het toekennen van 2 uitkomsten: verlies of winst. De belegger heeft als doel zijn belegging goed in te schatten om een winst te kunnen behalen. De optie beschikt over een bepaalde tijdsperiode. Aan het eind van deze periode kan gemeten worden wat de waarde is. Deze tussenperiode wordt ook wel de expiry time genoemd. Ondanks dat het mogelijk is dat er verlies geleden kan worden, zal er vooraf ten alle tijden een vastgesteld rendement worden uitgekeerd. De verhandeling van deze opties vindt veelal plaats bij online websites. Ook voor de iets minder ervaren belegger is het mogelijk om in te stappen in de markt van binaire opties.

De handel in binaire opties

Ondanks de grote hoeveelheid verschillende soorten van binaire opties, werkt iedere optie op dezelfde manier. Het bijzondere aan de handel in binaire opties is het feit dat er uitsluitend óf winst, óf verlies kan zijn. Het is niet mogelijk om gelijk te eindigen met het bedrag dat vooraf is ingelegd. Zodoende wordt deze manier van handelen terecht gekenmerkt door de term: “alles of niets”. Om de handel te laten plaatsvinden kunt u contact opnemen met een broker die toebehoort tot een onderneming en voorziet in het aanbod van binaire opties. U kunt een afspraak maken om inzicht te krijgen in de indicatie van de koers van een bepaald product over een bepaalde tijdsperiode. U heeft zelf de mogelijkheid om uw inleg te bepalen en u kunt samen met het bedrijf in kwestie een bepaald winstpercentage afspreken. Dit winstpercentage wint u naast uw inleg zodra u de vooraf gedane voorspelling correct heeft. Wanneer uw voorspelling niet blijkt te kloppen heeft dit als gevolg dat u uw inleg kwijt bent. Dit laatste zorgt er voor dat mensen met regelmaat twijfelen aan de handel in deze markt.

Enkele voordelen van binaire opties

De eenvoud die gepaard gaat met de handel in binaire opties is een van de voornaamste voordelen die binaire opties met zich meebrengen. Er is namelijk geen enkel ander financieel product dat zo eenvoudig uit te leggen en te gebruiken is. Daarnaast is het hoge rendement, ook wel winstpercentage, dat u kunt ontvangen op uw inleg een bijkomstig voordeel aan de handel in binaire opties. Dankzij percentages van zo'n 85% kunnen binaire opties gezien worden als een van de meest lucratieve producten op de algehele markt. Echter dient u om succesvol te worden in deze markt, te beschikken over veel ervaring en voldoende training om zodoende een eigen succesvolle strategie te kunnen ontwikkelen. Dit brengt ons bij het derde voordeel. U heeft namelijk eindeloos veel mogelijkheden om tot een succesvolle strategie te komen. Online krijgt u inzicht in tal van speciale strategieën gericht op zowel de ervaren als beginnende beleggers onder ons. Het vierde en laatste voordeel heeft betrekking op het feit dat er geen sprake is van een relatie tussen de binaire optiehandel en de hoger of lager liggende vraag of prijs van een onderliggende activa. Hierdoor kan gesteld worden dat de handel in binaire opties geen verdere opties kent.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie