De sprinter hefboom

Hefboomproducten kunnen gezien worden als vorm van beleggingsproduct die het mogelijk maakt om versneld te profiteren van mogelijke koersstijgingen of dalingen van aandelen, grondstoffen, obligaties, indexen of valuta's. Zoals reeds besproken zorgt een hefboom voor het versneld profiteren van bepaalde koersbewegingen. De hefboom van een sprinter geeft aan hoe snel de waarde van een sprinter kan veranderen ten opzichte van aandelen. Zodra u overtuigd bent van uw verwachtingen omtrent toekomstige koersontwikkelingen kunt u gaan beleggen in hefboomproducten. Het is aan te raden om dit te doen op een uitgebreid gespreide beleggingsportefeuille. Dit vanwege het feit dat het beleggen in hefboomproducten gebaseerd is op de kortetermijnontwikkeling. Bij beleggen dient daarentegen het langetermijnperspectief voorop te staan.

Diversiteit aan sprinters

Sprinters zijn er zodoende om te kunnen reageren op koersstijgingen die verwacht worden op de onderliggende waarde. Bij een koersstijging is er sprake van een Sprinter 'Long'. Bij een daling wordt er gesproken van een Sprinter 'Short'. Naast gewone sprinters kunt u ook nog kiezen Sprinters BEST. Deze sprinters worden gekenmerkt om hun extra grote hefboom. Het financieringsniveau van Best Sprinters varieert van dag tot dag en wordt gebaseerd op financieringskosten of -opbrengsten. Ook de Stoploss varieert dagelijks mee met het meest actuele financieringsniveau. Dit met als gevolg dat Sprinters BEST kunnen beschikken over een grotere en meer lucratieve hefboom ten opzichte van reguliere sprinters. Zodra een Sprinter BEST het Stoploss niveau bereikt wordt er geen restwaarde uitgekeerd. In dat geval is de Sprinter BEST als het ware waardeloos afgelopen.

Verlies niet meer dan uw inleg!

In tegenstelling tot de meeste andere beleggingsproducten heeft u met een hefboomwerking de garantie dat u nooit meer kunt verliezen dan het geld dat u vooraf heeft ingelegd. Dit wordt gerealiseerd middels de vooraf opgestelde Stoploss. Uw hefboomproduct wordt automatisch beëindigd en afgewikkeld zodra een bepaald koersniveau wordt bereikt. Eventuele restwaardes zullen vervolgens naar u overgemaakt worden.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie