Basis van beleggen

De basis van het beleggen is namelijk dat u weet waarin u belegt. Zodra u meer informatie heeft over een specifiek type van beleggingen kunt u zich vervolgens gaan specialiseren door middel van het oefenen en doen.

Kies uw product

U kunt op extreem veel verschillende manieren beleggen. Met name op het begin is het raadzaam om u te verdiepen in één product en zodoende één soort van beleggen. Hierdoor maakt u snel en eenvoudig kennis met de wereld van beleggen. Kies hierbij een belegging die binnen uw interesses vallen en u zodoende aanspreken. Enkele vormen van beleggingsproducten zijn: vastgoed, aandelen, grondstoffen of wisselkoersen. Binnen bedrijven zijn doorgaans meerdere soorten vastgoed of aandelen beschikbaar.

Begrijp uw product

Zoals reeds besproken is het kiezen van een beleggingsproduct een belangrijke keuze. U dient namelijk te begrijpen waarin u belegt. Win daarom vooraf voldoende informatie in met betrekking tot uw product. Lees reviews, artikelen of boeken over beleggingsproducten en start zodoende goed voorbereidt aan uw avontuur. Zodra u actief aan het beleggen bent is het bovendien raadzaam om de ontwikkelingen binnen uw product op de voet te volgen. Zodra uw product optimaal beheerst wordt kunt u beginnen aan het echte werk.

Pak uw winst!

Uiteindelijk draait het hele belegverhaal logischerwijs om het maken van winst met zo min mogelijk kosten. Dit kunt u realiseren door producten te kopen waarvan u verwacht dat deze op termijn in waarde zullen gaan stijgen. Zodra de waarde is gestegen kunt u het product vervolgens met winst doorverkopen. Echter is de beleggingsmarkt erg onvoorspelbaar. Zodoende is erg lastig om te bepalen welke producten zullen gaan stijgen of juist dalen. Wat u wel kunt doen is het nauwlettend volgen van het economische nieuws. Wordt er bijvoorbeeld gesproken over een nieuw type tablet of smartphone? Dat zou kunnen betekenen dat de aandelen van de desbetreffende aanbieder nog wel eens kunnen gaan fluctueren. Ben alert!

Kies een passende broker en ga aan de slag

Beleggen vindt plaats middels een broker. U kunt de broker zien als een tussenpersoon die voor u aandelen koopt of verkoopt. Tegenwoordig heeft u de keuze uit een enorm aanbod verschillende brokers. Het is belangrijk een broker te vinden die aansluit op uw wensen en behoeften. Dit zal de kans op succes met uw beleggingen alleen maar stimuleren. Doordat er verder geen verplichte regels of strategieën verbonden zijn aan het beleggen heeft u nauwelijks baat bij exclusieve en prijzige cursussen. U kunt er veel beter voor zorgen dat u in het bezit bent over de nodige hoeveelheid informatie. Ook beschikken veel brokers over een demo account waarop u eerst kennis kunt maken met de wereld van het beleggen.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie