Hoe werkt beleggen?

Beleggen heeft in principe één essentie. U koopt iets goedkoop en verkoopt het vervolgens voor meer geld. Het klinkt vrij makkelijk maar in werkelijkheid ligt het echter een stuk gecompliceerder. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen wanneer er sprake is van een goedkoop aandeel of gunstige koers. Hierbij komt het gedeeltelijk op gevoel aan en heeft u diverse keuzemogelijkheden om in te gaan beleggen. Gedurende het beleggingsproces dient u, ongeacht welke broker u gebruikt, rekening te houden met het rendement versus het risico dat u loopt. Logischerwijs is naarmate uw meer risico neemt de kans op een hoger rendement ook automatisch hoger. Zodoende heeft beleggen in het verleden al veelal voor de nodige problemen en faillissementen gezorgd. Echter kunnen de successen erg groot zijn.

Waarin kunt u beleggen?

Vandaag de dag kunt u in tal van verschillende producten beleggen. In een aparte pagina wordt verder stilgestaan bij de belangrijkste beleggingsproducten van het moment. Op deze pagina worden ze enkel kort weergegeven. Zodoende zijn de belangrijkste beleggingsproducten van dit moment:

Zoals u ziet heeft u de keuze uit meerdere beleggingsopties. Iedere optie wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie