Mogelijkheden met vermogensbeheer

Het vermogensbeheer kan plaatsvinden middels individuele of collectieve basis. Middels diverse websites kan het vermogensbeheer in Nederland met elkaar vergeleken worden. U kunt vermogensbeheerders vergelijken op verschillende categorieën, namelijk: banken, private bankiers, aanbieders van online vermogensbeheer en aanbieders van vermogensbeheer per provincie.

Individueel vermogensbeheer

Het individuele vermogensbeheer wordt gekenmerkt door het toevertrouwen van een vermogen aan beheerder. Bij het individuele vermogensbeheer worden er afspraken gemaakt over de wijze waarop het vermogensbeheer uitgevoerd zal gaan worden. Hier worden onder andere de vrijheid van de vermogensbeheerder besproken gedurende zijn aan- en verkoopbeslissingen en de wijze waarop de opdrachtgever inzicht krijgt in het vermogensbeheer. Dit vindt doorgaans plaats middels een rapportage.

Collectief vermogensbeheer

Binnen het collectief vermogensbeheer kan onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende vormen. De eerste vorm wordt gekenmerkt door het aanbod beleggingsvormen dat wordt aangeboden door de vermogensbeheerder. Beleggers hebben vervolgens zelf de keuze maken om hier wel of niet aan deel te nemen. De tweede vorm van het collectieve vermogensbeheer dwingt beleggers als het ware om geld te gaan beleggen. Een bekend voorbeeld hiervan is het pensioenfonds. Zo hebben deelnemers van het collectieve vermogensbeheer geen invloed op het beheer van een pensioenfonds. Bij het individuele vermogensbeheer is hier in zekere mate wél sprake van.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie