Nogmaals, online beleggen is fantastisch, maar het is niet voor iedereen weggelegd! Denk tweemaal na alvorens te beginnen met online beleggen, en zorg ervoor dat u goed weet waarmee u bezig bent. Hieronder hebben wij 3 tips voor u uitgeschreven!

Tip 1: Een goed begin is het halve werk

Maak een balans op van eventuele schulden die je hebt. Als je 5.000 EUR ter beschikking hebt om te beleggen maar je hebt evenveel openstaande schulden, ben je beter af eerst die schulden weg te werken. Bekijk ook eens wat je elke maand uitgeeft en probeer onnodige uitgaven te stoppen. Als je over kredietkaarten beschikt met een hoge intrest, vereffen deze en sluit ze af. Als je over leningen beschikt met een hoge intrest probeer deze dan vervroegd af te lossen, of indien mogelijk te vervangen door een lening met een lagere intrest. Mogelijks dient u uw investeringskapitaal aan te spreken, maar op lange termijn zal dit de beste beslissing blijken.

Tip 2: Bepaal uw risicoprofiel

Iedereen heeft een risicogrens die niet te verwaarlozen is. Elke goede makelaar of financieel adviseur weet dit, en zou de moeite moeten doen om u te helpen bepalen wat uw grens of risicoprofiel is. Daarna zouden zij samen met u moeten bepalen welke beleggingen uw risicoprofiel niet overschrijden.

Het bepalen van het risicoprofiel bestaat uit verschillende stappen. Ten eerste dient u te weten hoeveel geld u kunt beleggen, en wat uw financiële doelen zijn. Als u, bijvoorbeeld, van plan bent om binnen tien jaar op pensioen te gaan en u nog niets gespaard heeft voor uw oude dag, dan zult u een hoog risicoprofiel moeten kiezen. Dan kunt u door middel van een agressieve - risicovolle - beleggingsstrategie proberen om tegen die tijd uw financieel doel te bereiken. Daarnaast is het ook goed te weten wat een beleggingsmethode aan risico inhoud. Wellicht komt u populaire termen tegen als social trading, valutahandel of handelen in cryptovaluta (tip: check de uitleg & unieke vergelijker van Webwallet). Elk van deze hebben echter een ander (hoog) risico, waarvan u zich bewust moet zijn.

Tip 3: Risico spreiden

Niet al uw eieren in één mand leggen" is één van die wijze spreuken waar u zeker al van gehoord heeft. Bij beleggen is deze boerenwijsheid van groot belang. Spreiding is het sleutel tot succes bij beleggen. Alle succesvolle investeerders hebben altijd een goed gespreide portefeuille. Dit moet u ook hebben.

Uw beleggingen spreiden kan inhouden dat u de aandelen in uw portefeuille spreidt over verschillende takken van de industrie. U kunt ook uw portefeuille spreiden door uw kapitaal te verdelen en te beleggen in verschillende producten: een spaarrekening, kasbons, termijnrekening, beleggingsfondsen en aandelen of misschien zelfs rechtstreeks te investeren in onroerend goed.

En dat waren onze top 3 tips voor beleggers. Houdt u zich aan deze 3 tips, dan heeft u al een grote voorsprong!

Zijn jullie ook benieuwd naar dag tips voor beleggers? Laat dit ons weten en dan voegen wij dit toe aan onze website! Meer tips vindt je op:

Dé top 3 tips voor beleggers! | Beleggingstips belegger en dag tip.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie