Technische analyse

De technische analyses hebben doorgaans betrekking op het bestuderen van grafieken die betrekking hebben op de historie van een aandelenkoers in combinatie met informatie die betrekking heeft op de huidige stand van zaken. Middels een technische analyse kunt u de toekomstige waardes van aandelen op de korte termijn voorspellen. Zodra u de patronen ontdekt kunt u inspelen op toekomstige ontwikkelingen die u, doordat u de patronen beheerst, ziet aankomen.

Fundamentele analyse

Een andere analyse die uiterst bruikbaar is, is de fundamentele analyse. De fundamentele analyse heeft betrekking op de zoektocht naar factoren die invloed uitoefenen op de prijs van onderliggende waardes. Zodoende heeft de fundamentele analyse betrekking op zowel de financiële als economische situatie van een bedrijf. Het vervullen van een fundamentele analyse heeft doorgaans betrekking op de lange termijn situatie.

Strategisch naar een hoog rendement!

Uiteindelijk kunt u het geld dat u belegt op verschillende manieren beleggen. Iedere beleggingsvorm brengt de nodige hoeveelheid risico's met zich mee. Logischerwijs wilt u het liefst beleggen met zo min mogelijk eigen vermogen om vervolgens zoveel mogelijk rendement te behalen. Het is verstandig om voorafgaande het beleggen te beschikken over de nodige hoeveelheid aan kennis. Kennis die eenvoudig kan worden gekregen middels online informatie en tal van beschikbare analyses zoals hier besproken. Maar natuurlijk kunt u voor goed beleggingsadvies ook gebruik maken van beursexperts. En de laatste jaren is het begrip social trading snel ingeburgert geraakt. Begin met een voorsprong in plaats van achterstand door vooraf de nodige informatie te raadplegen!

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie