Het idee achter social trading

Het idee achter de term is simpel. Iedere transactie van iedere trader wordt bijgehouden over het gehele handelsplatform. Op deze wijze kan het aanbod traders gepositioneerd worden op basis van winst en verlies. Zodoende kan er een top 10 gecreëerd worden. Deze top 10 is niet per definitie gebonden aan een bepaalde term. Er kan namelijk een top 10 opgesteld worden op basis van meeste winst, meeste verlies of hoogste stijger.

Opties met social trading

Social trading wordt gezien als een nieuwe ingang in de financiële markt van de detailhandel en beleggers. Het idee van social trading is om meer mensen met elkaar te betrekken in het beleggingsproces. Meerdere beleggers weten namelijk meer dan één belegger. Vanuit dit standpunt kunnen beleggers verspreidt over de hele wereld zich aansluiten bij social trading netwerken en zodoende hun standpunten, ervaringen en transacties met elkaar delen. Het netwerk kan als het ware gezien worden als soort spinnenweb dat alle beleggers bij elkaar houdt. Dit dient er uiteindelijk voor te zorgen dat de hoeveelheid succesvolle handelaren consistent zal toenemen. Middels social trading netwerken kunt u direct en snel in contact treden met andere handelaren.

De vormen van social trading

Social trading valt onder te verdelen in twee verschillende vormen. Namelijk self-trade en auto-trade. De self-trade variant van social trading houdt in dat de handelaar zijn eigen beslissingen en transacties kan maken. Bij auto-trade wordt ervoor gekozen om een andere handelaar te gaan volgen en zijn strategie als het ware te kopiëren. Met een social trading netwerk heeft u niet alleen de mogelijkheid om informatie te analyseren. U kunt namelijk ook actuele markten inzien, reageren op resultaten van collega beleggers en succesvolle beleggers volgen in hun succes. Wanneer een belegger besluit uw handelsstrategie te kopiëren ontvangt u hiervoor automatisch een transactie op uw rekening.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie