Opties – een voorbeeld:

De aanschaf van opties kan vergeleken worden met bijvoorbeeld de aanschaf van een huis. Wanneer u namelijk besluit de koopoptie op een woning te nemen houdt dit niet meteen in dat u het huis direct betaald hebt. Door de opties te gebruiken verzekert u zichzelf van de mogelijkheid om binnen een korte periode de woning te kopen. Hier wordt logischerwijs een bedrag voor in rekening gebracht bij degene die u voorziet van deze opties. Opties kunnen zodoende gezien worden als een soort vorm van aandelen.

Call-opties

Met een Call-optie heeft u het recht om binnen een bepaalde periode een onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Deze prijs is in een eerder stadium opgesteld middels een contract. De prijs in kwestie staat ook wel bekend als de optiepremie. Zodra u een Call-optie verkoopt bent u verplicht om ook de onderliggende waarde, denk hierbij aan het voorbeeld met de woning, tevens te verkopen volgens de vooraf, contractueel, opgestelde prijs. De ontvanger van de Call-optie is er zodoende van verzekert dat hij de woning mag gaan kopen.

Put-opties

Wanneer u een put-optie aanschaft heeft u het recht om een onderliggende waarde te verkopen door middel van een vooraf bepaalde en afgesproken koers. Net als bij de Call-optie is deze in een eerder stadium contractueel opgesteld. Heeft u opties binnen uw aandelen en wilt u deze graag behouden? Kies er dan voor om u voor de juiste put-opties te verzekeren. U kunt zich namelijk verzekeren voor de waarde van uw aandelen gedurende de gehele optie looptijd. Ook voor de put-optie verzekering wordt er een geldbedrag betaald aan de koper. Daarnaast ontvangt degene die de optie verleent een bepaalde premie.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie