Online beleggen

Het online beleggen kent in principe veel gelijkenissen met het leren van beleggen. Zo dient u bij het online beleggen ook te beschikken over de nodige dosis aan basisinformatie. Vervolgens doorloopt u als het ware het zelfde proces. Zo dient u namelijk de keuze te maken voor een beleggingsproduct dat bij u past. Om dit vervolgens onder te brengen bij een passende broker. Het grote voordeel dat online beleggen me zich mee brengt is de mogelijkheid om eerst zorgvuldig te oefenen middels een demo account. Zo kunt u eerst fouten maken alvorens u besluit om met uw echte geld te gaan beleggen.

De voordelen van online beleggen

Bij het online beleggen heeft u als het ware zelf uw beleggingsportefeuille in beheer. Met slechts een paar muisklikken kunt u handelen in de meest gevarieerde beleggingsproducten. Naast het eigen beheer brengt het online beleggen nog enkele relevante voordelen met zich mee. Deze worden nader besproken:

 • Toegankelijkheid:
  U kunt ten alle tijden altijd en overal beleggen. U heeft alleen een smartphone, tablet of laptop nodig inclusief een werkende internetverbinding.
 • Snelheid:
  U kunt direct online een beleggingsrekening openen en vervolgens meteen verdergaan met beleggen. U kunt namelijk 24 uur per dag gedurende 7 dagen in de week orders plaatsen met slechts één druk op de knop. De enige voorwaarde die hiervoor geldt is dat de desbetreffende beurs ook geopend dient te zijn.
 • Voordelig:
  Vandaag de dag is het mogelijk om met weinig vermogen veel rendement te behalen. Doordat u zelf online het nodige kunt doen zult u aanzienlijk kosten besparen.
 • Laagdrempelig:
  U hoeft niet langer een expert te zijn om online te kunnen beleggen. U kunt online eenvoudig brokers met elkaar vergelijken voordat u een keuze maakt. Wanneer u denkt een geschikte broker gevonden te hebben kunt u binnen enkele minuten uw beleggingsrekening openen. De meeste brokers zijn doorgaans voorzien van gebruiksvriendelijke handelsplatformen.

Tot slot beschikken veel online brokers over een demo account waarmee u de fijne kneepjes van het beleggen kunt leren zonder uw eigen geld te gebruiken. Zodoende kunt u op eigen tempo en met uw eigen strategieën de wereld van online beleggen verkennen.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie