De handel in grondstoffen

Bedrijven van grote waarde hebben de mogelijkheid om middels het gebruik van futures direct op grondstoffen te kunnen handelen. Dagelijks worden er posities ter waarde van enkele miljoenen verhandeld door deze bedrijven. Wilt u als particulier profiteren van de vele fluctuaties die voorbij komen in de handel van grondstoffen? Handel dan middels CFD's.

De meeste grondstoffen die door brokers worden aangeboden zijn: mais, ruwe olie, suiker, koffie mineralen en aardgas. Doordat grondstoffen snel gebruikt worden hebben ze als het ware een korte omloopsnelheid. Zodoende worden grondstoffen ook gekenmerkt door een vluchtig karakter. Bij de handel in grondstoffen is er hoe dan ook sprake van een veilige en correcte afdekking van het mogelijke inflatierisico dat plaatsvindt binnen uw belegportefeuille. Dit vanwege het feit dat de prijs van grondstoffen als het ware complementair stijgt gedurende een inflatie. Dit zorgt ervoor dat meerdere hedge funds ervoor kiezen om een aanzienlijk deel van hun portfolio te investeren in commodities.

Een commoditytrader heeft niet de mogelijkheid om iedere grondstof vorm direct te verhandelen. Bepaalde grondstoffen beschikken namelijk niet over een commodity market. Deze grondstoffen worden ook wel emerging commodities genoemd. U kunt hier alleen in beleggen door een positie binnen een bedrijf in te nemen dat zich bezighoudt met productie of verwerking van emerging commodities.

Maak een voorspelling

De prijs die betaald wordt voor grondstoffen komt voort uit het actuele vraag en aanbod. De markt van grondstoffen wordt gekenmerkt door toekomstige prijzen. Dit vanwege het feit dat bedrijven doorgaans geen voordeel halen uit een directe levering van producten in de vorm van koffie of suiker. Vandaag de dag kopen producenten commodity futures om te zorgen voor een toename aan stabiliteit bij de vaststelling van een strategie. Een factor van importantie hierin is de totstandkoming van grondstofprijzen en mogelijke ontwikkelingen in de economische toekomst.

Spreidt de risico's

De handel die plaatsvindt middels grondstoffen wordt in de meeste gevallen geprijsd middels de Amerikaanse Dollar. Gezien het feit dat veel van de grondstoffen die verhandeld worden níet afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, bestaat er een inverse relatie die betrekking heeft tot de grondstofprijzen. Dit heeft als gevolg dat een stijgende dollar een neerwaarts effect heeft op de grondstofprijzen en een dalende dollar drijft op haar beurt juist de prijzen verder omhoog.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie