Het platform

Het platform van DeGiro valt onder te verdelen in meerdere gradaties in de vorm van accounts. U kunt namelijk kiezen uit een basic, active of trader account. Ieder account beschikt over zijn eigen kenmerken, voordelen en mogelijkheden. Het handelsplatform van DeGiro kan gezien worden als een simpele webtrader met basisfunctionaliteiten en diverse tools. Het platform voorziet u van meerdere diepgaande handelsmogelijkheden. Zo kunt u handelen in aandelen, futures, CFD's en tal van andere producten. De handel vindt hoe dan ook wereldwijd plaats tegen zeer lage tarieven. De kracht van DeGiro ligt dan ook in het ruime aanbod beurzen en de lage kosten waarmee belegd kan worden.

Analysemogelijkheden van DeGiro

DeGiro beschikt over diverse analysemogelijkheden. Zo kunnen er middels het bedrijfsprofiel tot op zekere hoogte fundamentele analyses worden gemaakt en kan er inzicht verkregen worden in het management en de contactgegevens van het desbetreffende bedrijf. Zaken die betrekking hebben op de winst, het dividend per aandeel, de intrinsieke waardes en andere verhoudingen zijn terug te vinden bij de kerncijfers.

Op het gebied van technische analyses biedt DeGiro meer mogelijkheden. Zo worden er in totaal 25 verschillende indicatoren aangeboden. Tot deze indicatoren behoren onder andere de RSI, MACD en Moving Average. Middels de koersafdeling in het platform komt u terecht in alle beschikbare date die tot wel 10 jaar terug gaat.

Handelsmogelijkheden DeGiro

DeGiro beschikt naast analysemogelijkheden natuurlijk ook over meerdere handelsmogelijkheden. Zo kan er zoals reeds besproken worden belegd in tal van verschillende producten. Ook aan beurzen heeft u voldoende keuze. Zo zijn er in totaal 60 beurzen verspreid over 26 landen. Wanneer gekeken wordt naar de orderinvoer van DeGiro valt te concluderen dat dit erg intuïtief werkt. Zodra u een order invoert krijgt u daarna een scherm te zien waarin uw order gecontroleerd en aangepast kan worden. Hier staan tevens de geschatte kosten van de gehele transactie weergegeven.

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat DeGiro gezien kan worden als eenvoudig doch efficiënt handelsplatform. Hierbij is de focus niet zozeer gelegen op de analysemogelijkheden en andere extra functionaliteiten van de broker. De focus ligt namelijk voor het grootste deel op het ruime aanbod handelsmogelijkheden en de lage kosten omtrent het beleggen. Zodoende kan gesteld worden dat DeGiro met name interessant is voor de kostbewuste belegger die niet zozeer behoefte heeft aan een enorm aanbod informatie.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie