Dividend

Zodra u overgaat tot de aanschaf van aandelen wordt u voor een gedeelte eigenaar van het bedrijf waarvan de door u gekochte aandelen zijn. Zodra deze aandelen goed presteren zult u dividend ontvangen. Dividend is een klein gedeelte van de totale winst die door het bedrijf gemaakt wordt. Hoe beter de prestaties, hoe hoger de waarde van de aandelen en dus ook hoe hoger de waarde van het te ontvangen dividend. Het kan echter ook voorkomen dat een bedrijf waarbij u aandelen heeft ondergebracht te maken krijgt met een faillissement. Dit met als gevolg dat u uw aandelen en investering kwijt bent. Zodoende is het beleggen een zeer complexe bezigheid. Iedere vorm van advies hierin is bruikbaar en welkom.

Welke aandelen worden gekocht?

U kunt beleggen in tal van verschillende vormen van aandelen. Zowel de beginnende als ervaren belegger heeft baat bij het nodige advies omtrent het kiezen van een vorm van aandelen. Het is hierbij raadzaam om de acties van beursanalisten te volgen. Het is een onbegonnen zaak om de gehele markt en al het nieuws met betrekking tot beleggingen te volgen. Door gebruik te maken van verschillende beursanalisten krijgt u inzicht op de hoogtes, actuele koersen en toekomstige trends van aandelen. De beursanalisten zoeken dit speciaal voor u uit en voorzien u zodoende van een betrouwbaar en bruikbaar beleggingsadvies. Wanneer u besluit aandelen te kopen is hoe dan ook verstandig om uw geld te verdelen over meerdere bedrijven. Zo spreidt u uw risico en bent u bij een mogelijk faillissement slechts een klein gedeelte van uw investering kwijt.

Met welke beursanalisten houdt u rekening?

Beursanalisten zijn er voor u. Ze willen er namelijk voor zorgen dat u kunt werken met de meest geschikte aandelen. De aandelen die van een beursanalist afkomen zijn doorgaans voorzien van een perfecte verhouding tussen het risico en te behalen rendement. Beursanalisten voorzien u enkel en alleen van aandelen waarvan ze verwachten dat de prestaties op termijn zullen toenemen maar momenteel nog goedkoop ingekocht kunnen worden. Zodra de prestaties van het bedrijf in kwestie en dus ook de aandelen zullen stijgen, kunnen de in een eerder gekochte aandelen verkocht worden met hoge winst.

Alex

Alex loopt al sinds 1999 mee en was de eerste Nederlandse aanbieder van...

20 dec. Lees meer

Binck

Toen Binck in 2000 werd opgericht werd het bedrijf meteen genoteerd aan de AEX. In 2004 werd Binck ...

18 dec. Lees meer

DeGiro

DeGiro werd in 2008 opgericht door een vijftal ex-Binck medewerkers. Ter informatie: ...

12 dec. Lees meer

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@eengoedebelegging.nl
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Internationaal netwerk
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie