Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

 

Wat doet de rente?

 

10-07-2007

 

 

 

 

 

De 10-jaarsrente in de VS bevindt zich nog steeds in een dalend trendkanaal. Echter de bovenkant van dit trendkanaal is bereikt en het ziet er naar uit dat de rente omhoog uitbreekt. De VS-economie begint aan te trekken met als gevolg dat beleggers het inflatiespook weer zien aankomen. De centrale banken zullen met verdere renteverhogingen komen (ECB) dan wel niet gaan verlagen op korte termijn (FED). Op 6 juni heeft de ECB het officiŽle rentetarief met een kwart procentpunt tot 4 procent verhoogd.

 

Onder invloed van een aantrekkende Amerikaanse economie, een oplopende Amerikaanse 10-jaarsrente en de toenemende inflatiedruk zal de ECB nog voor het einde van dit jaar de refi-rente met 50 tot 75 basispunten omhoog trekken. De 10-jaars rente is in de Eurozone de afgelopen weken gestegen van 4,2% naar 4,5% en heeft hiermee de hoogste stand in 3 jaar bereikt. In onderstaande grafiek ziet u het verloop van de korte en lange renten in de afgelopen jaren.

 

 


                                                                            
Bron:Ecowin

 

 

Terug naar Archief

 

  SPONSOR CATEGORIňN
 

 

 

  SPONSOR LINKS

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006.