Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

Goud

 

22-06-2006

 

De Franse bank Chevreux rapporteert in een recent gepubliceerd rapport, dat we we rekening moeten houden met een ongekende stijging van de prijs van goud en goudaandelen.

 

Op dit moment kost een ounce (ongeveer 30 gram) goud 570 dollar. Maar volgens Cheuvreux stijgt de goudprijs naar minimaal 900 dollar. Uiteindelijk kost een ounce goud mogelijk zelfs meer dan 2000 dollar, zo valt te lezen in het rapport van de Franse bank. Oorzaak is het grote gat tussen vraag en aanbod de komende jaren. Dat gat

 

werd de laatste jaren opgevuld door (geheime) verkopen van centrale bankvoorraden. Volgens het rapport bezitten de centrale banken 10 tot 15.000 ton minder goud dan er officieel in de boeken staat. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou namelijk toestemming hebben gegeven zogenaamd 'uitgeleend' goud op de balans te laten staan, terwijl het in feite gewoon verkocht is. Nu meer en meer centrale banken hun goud terug willen hebben of zelfs goud bijkopen, komt de goudmarkt klem te zitten. Er is geen termijn gesteld wanneer deze stijging zal plaats vinden. Voorlopig volg ik de goudprijs met meer aandacht dan normaal. Het volledige rapport van Chevreux.

 

 

Inflatie VS

 

Het rapport onthult ook dat de inflatiecijfers in de VS door middel van allerlei statistische trucs meer dan 2,5% te laag wordt weergegeven.

 

Het stoppen van de publicatie van de M3-geldgroeicijfers door de Federal Reserve geeft Wallstreet nu, volgens het rapport, de mogelijkheid koersen fors te ondersteunen zonder dat dit zichtbaar is in de cijfers. Veel beleggers weten inmiddels dat de VS-overheid aanzienlijke hoeveelheden dollars bij laat drukken zonder dit in de markt te verwerken. Dit geld wordt door het zgn. Plunge Protection Team gebruikt om scherpe koersdalingen op de aandelenmarkten te voorkomen. Het mondiale vertrouwen in de VS-economie mag immers niet verstoord worden.

Terug naar Archief


 

 

  

 

 

 

 

  SPONSOR CATEGORIňN

 

  SPONSOR LINKS

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006.